Blog

16/02/2021

Busbedrijf en reisbureau brengen optredens naar rusthuizen


De Vlaamse busmaatschappij Coach Partners en het reisbureau Viamundi maken sombere tijden door. Om ieders gedachten te verzetten organiseren ze deze week 21 gratis Valentijnsconcerten langs rusthuizen in Oost-Vlaanderen en Henegouwen.


Het doel is vrij duidelijk: de getroffen zorg- en cultuursector een hart onder de riem steken. Normaal gaan deze mensen vaker met de bus op uitstap, maar dat ligt al een tijdje stil. Via deze weg hebben ze toch nog eens een verzetje. Met de autocar en artieste Vanessa Chinitor aan boord toeren ze in 7 dagen langs 21 rusthuizen in Vlaanderen en Henegouwen. Het bezoek start steeds met een kort optreden in open lucht, volledig coronaproof voor de bewoners. Zij kunnen van achter het raam mee genieten. Een super mooi initiatief die een glimlach op vele gezichten te voorschijn tovert.


Meer info via :

https://www.hln.be/kortrijk/toerisme-ligt-stil-dus-brengen-busmaatschappij-en-reisbureau-optredens-naar-rusthuizen~a58c5d38/

02/07/2020

Vives-studenten zien vliegbusreis beloond met prijs van Vlaamse autocarsector


Naar jaarlijkse traditie staan Vlaamse studenten en de Belgische autocaristen de handen in elkaar. Dit jaar werd de prijsuitreiking in het Kasteel van Rumbeke gehouden. De prijs ging dit jaar naar studenten Toerisme en Recreatiemanagement van de hogescholen Vives campus Brugge en Thomas More campus Mechelen.


Arlynn Longueville (Oostkamp), Gabriële Thomas (Brugge), Lore Vercaigne (Roeselare), Lieselot Scheerlinck (Oudenburg) en Tom Beuls (Louvain-la-Neuve) overtuigde de jury met hun vliegbusreis naar Finland, getiteld ‘The Republic of Santa Claus’. Dit concept bedachten ze voor Reizen Lauwers uit Boechout.  De jury appreciërde de goede doelgroepsanalyse, die onder meer voor Nederlandstalige reisbegeleiding zorgt, optionele activiteiten en hogere prijszetting. Ook de mooie presentatie en website met vlotte tekst vielen in de smaak. Verder merkte de jury nog andere positieve punten als de goede vertaling van de theoretische achtergrondkennis in een mooi reisproduct en de sterke marketing. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met de goede prijscalculatie, ook met een minimum aantal reizigers, waardoor het financieel risico voor de organistor eerder beperkt is. Nog een leuke extra: dankzij de prijs kunnen de studenten zelf op autocarreis.


Bekijk hier de reportage: https://www.youtube.com/watch?v=W0-rw06vEWA

13/03/2020

Coronavirus legt wereldwijd verkeer plat


Momenteel zijn het wereldwijd turbulente. Het coronavirus (Covid-19) maakt reizen tijdelijk onmogelijk. Met de hand op het hart verzekeren we dat wij de ontwikkelingen op de voet volgen en de gezondheid van al onze klanten laten primeren.


Elke dag zullen we de situatie bekijken en volgen we te allen tijde het advies van officiële instanties. Klanten voor wie een reis gewijzigd of geannuleerd wordt, contacteren we zo snel mogelijk.

Zelf contact opnemen heeft weinig zin, we worden momenteel overstelpt met telefoons en mails. We proberen iedereen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.


Momenteel geven we prioriteit aan reizen/reizigers die de komende 3 weken vertrekken.


Bedankt voor uw begrip en vertrouwen!

13/05/2019

Bron: De Lijn

Zelfrijdende bus in 2021 op luchthaven Zaventem


De tijd dat er zelfrijdende auto’s op de baan zijn, lijkt niet meer zo ver af. Ook in de bussensector zit men echter niet stil. De directies van de Lijn en Brussels Airport Company hebben groen licht gegeven voor het proefproject met een zelfrijdende elektrische bus op de luchthaven. Het wordt een van de eerste zelfrijdende bussen in België in volledig gemengd verkeer. Na de zomer van 2019 starten de testen zonder passagiers bij constructeur 2GetThere in Utrecht. Begin 2020 komt de shuttlebus naar Brussels Airport voor verdere testen.


In 2015 sloten Brussels Airport Company en De Lijn een principesamenwerking om een zelfrijdende bus op de luchthaven in te zetten. Sinds kort hebben beide bedrijven een constructeur aangesteld en kan het proefproject om een autonome shuttle op het luchthaventerrein te hebben van start gaan.


Het kostenplaatje van het project wordt gedragen door Brussels Airport Company en De Lijn. De Lijn staat in voor de kosten van het traject van mensen die met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. De luchthavenuitbater neemt de andere kosten voor zijn rekening, die voor het type vervoer van personen dat niet verbonden is met het openbaar vervoer, zijnde voor personeel, bezoekers of passagiers.

Bron: brusselsairport.be


Link: https://www.brusselsairport.be/pressroom/brussels-airport-en-de-lijn-starten-proefproject-met-zelfrijdende-bus/

13/08/2018

Bron: sportnieuws.nl

De fanbus van Max Verstappen staat te koop


Op de Facebookpagina van de fanclub van Max Verstappen staat de fanbus te koop.        De afgelopen maanden beleefden acht vrienden én grote fans een heus avontuur door hun favoriete racepiloot door heel Europa te volgen. Hun paradepaardje werd gebouwd in 1991, maar volledig gestript door en omgebouwd als fanbus. Naast de verbouwing, grappige anekdotes en foto’s, hielden de mannen hun volgers wekelijks op de hoogte van hun trips naar de racecircuits. Ondanks hun geweldige avontuur, houdt de vriendengroep het voor bekeken en zijn ze op zoek naar een nieuwe eigenaar.


“Onze fantastische camper heeft ons de meest briljante zomer gebracht. Na maanden werk zijn wij met deze geweldige fanbus naar Oostenrijk en Duitsland getrokken, maar nu is het tijd voor een nieuw, nog groter project! Zijn jullie op zoek naar een fantastische mancave op wielen, een rijdend café of een camper voor de mooiste roadtrip van jullie leven, dan is dit de kans! 8 slaapplaatsen met fantastische boxspring matrassen, 9 zitplaatsen, 8 maanden apk, urinoir, surround set, tv, biertap, volledige keuken met ijskoude koelkast, 230v aan boord en zelfs een schoon- en vieswatertank! En je mag er zelfs al mee rijden met rijbewijs C!”, aldus de huidige eigenaren van de fanbus.


Klik hier voor foto’s.

09/04/2018

Bron: VRT

Wim Lybaert op stap met De Columbus


Een bus ombouwen tot mobiele woning en ermee rondtrekken. Tot voorkort was het er weinige gegeven, de laatste jaren zie je het echter steeds meer mensen doen. En zelfs de VRT heeft de hype nu te pakken. Vanaf morgen, 10 april, trekt Wim Lybaert met de Columbus door Europa. Iedere week neemt een andere BV naast hem plaats om samen het avontuur te trotseren. Door samen dingen te doen en geheimen te delen, komen de twee dichter bij elkaar. Zo maakt Vlaanderen op een andere manier kennis met de natuur, de gast en Wim Lybaert.


De Columbus is niet het zoveelste reisprogramma en ook geen avonturenprogramma. Wim en zijn gast staan centraal en hoe ver ze komen, hangt volledig van zichzelf af. Zelfs hun vooropgestelde eindbestemming hoeven Wim en zijn reisgezellen niet per se te bereiken. “Het is een programma over onthaasten en genieten. Columbus is ook niet geraakt waar hij wilde geraken” zegt Wim Lybaert. “Hij zocht naar India, maar vond Amerika. En een nieuwe wereld ging open voor ons allemaal.


Wim Lybaert maakte eerdere furore toen hij in Man Bijt Hond in 100 dagen 2500 km naar Compostela wandelde. Zijn nieuwste reeks ‘De Columbus’ start morgen met een introductieaflevering. Daarin leren we de Columbus en de gasten van Wim kennen. Zijn reisgezellen voor de eerste jaargang zijn politica Hilde Crevits, tv-presentator Mathias Coppens, fotografe Lieve Blancquaert, comedian Wouter Deprez, zangeres Els Pynoo, actrice Marleen Merckx, pianist Jef Neve en acteur Filip Peeters.


De Columbus is er negen weken lang, vanaf 10 april, elke dinsdagavond om 20.40 uur.


Bron: vrt.be ”

01/01/2018

Zet 2018 goed in en krijg je busreis cadeau


Om het nieuwe jaar goed in te zetten geeft Eenbushuren.be een busreischeque t.w.v. € 500 cadeau. Elk persoon kan zich in eigen naam of naam van een vereniging tussen 01/01/2018 en 31/01/2018 via deze pagina registreren voor deelname aan de wedstrijd. Uit alle deelnemers worden 10 willekeurige personen gekozen die mogen deelnemen aan de finale: een quiz met 10 eenvoudige vragen over busreizen en/of Eenbushuren.be.


Wedstrijdreglement: zie http://eenbushuren.be/wedstrijdreglement-online-busreis/

Heb je ook een mooi reisverhaal? Je kan het altijd met ons delen via onderstaand mailadres.