Blog

De fanbus van Max Verstappen staat te koop


Op de Facebookpagina van de fanclub van Max Verstappen staat de fanbus te koop.        De afgelopen maanden beleefden acht vrienden én grote fans een heus avontuur door hun favoriete racepiloot door heel Europa te volgen. Hun paradepaardje werd gebouwd in 1991, maar volledig gestript door en omgebouwd als fanbus. Naast de verbouwing, grappige anekdotes en foto’s, hielden de mannen hun volgers wekelijks op de hoogte van hun trips naar de racecircuits. Ondanks hun geweldige avontuur, houdt de vriendengroep het voor bekeken en zijn ze op zoek naar een nieuwe eigenaar.


“Onze fantastische camper heeft ons de meest briljante zomer gebracht. Na maanden werk zijn wij met deze geweldige fanbus naar Oostenrijk en Duitsland getrokken, maar nu is het tijd voor een nieuw, nog groter project! Zijn jullie op zoek naar een fantastische mancave op wielen, een rijdend café of een camper voor de mooiste roadtrip van jullie leven, dan is dit de kans! 8 slaapplaatsen met fantastische boxspring matrassen, 9 zitplaatsen, 8 maanden apk, urinoir, surround set, tv, biertap, volledige keuken met ijskoude koelkast, 230v aan boord en zelfs een schoon- en vieswatertank! En je mag er zelfs al mee rijden met rijbewijs C!”, aldus de huidige eigenaren van de fanbus.


Klik hier voor foto’s.

Zelfrijdende bus in 2021 op luchthaven Zaventem


De tijd dat er zelfrijdende auto’s op de baan zijn, lijkt niet meer zo ver af. Ook in de bussensector zit men echter niet stil. De directies van de Lijn en Brussels Airport Company hebben groen licht gegeven voor het proefproject met een zelfrijdende elektrische bus op de luchthaven. Het wordt een van de eerste zelfrijdende bussen in België in volledig gemengd verkeer. Na de zomer van 2019 starten de testen zonder passagiers bij constructeur 2GetThere in Utrecht. Begin 2020 komt de shuttlebus naar Brussels Airport voor verdere testen.


In 2015 sloten Brussels Airport Company en De Lijn een principesamenwerking om een zelfrijdende bus op de luchthaven in te zetten. Sinds kort hebben beide bedrijven een constructeur aangesteld en kan het proefproject om een autonome shuttle op het luchthaventerrein te hebben van start gaan.


Het kostenplaatje van het project wordt gedragen door Brussels Airport Company en De Lijn. De Lijn staat in voor de kosten van het traject van mensen die met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. De luchthavenuitbater neemt de andere kosten voor zijn rekening, die voor het type vervoer van personen dat niet verbonden is met het openbaar vervoer, zijnde voor personeel, bezoekers of passagiers.

Bron: brusselsairport.be


Link: https://www.brusselsairport.be/pressroom/brussels-airport-en-de-lijn-starten-proefproject-met-zelfrijdende-bus/

Wim Lybaert op stap met De Columbus


Een bus ombouwen tot mobiele woning en ermee rondtrekken. Tot voorkort was het er weinige gegeven, de laatste jaren zie je het echter steeds meer mensen doen. En zelfs de VRT heeft de hype nu te pakken. Vanaf morgen, 10 april, trekt Wim Lybaert met de Columbus door Europa. Iedere week neemt een andere BV naast hem plaats om samen het avontuur te trotseren. Door samen dingen te doen en geheimen te delen, komen de twee dichter bij elkaar. Zo maakt Vlaanderen op een andere manier kennis met de natuur, de gast en Wim Lybaert.


De Columbus is niet het zoveelste reisprogramma en ook geen avonturenprogramma. Wim en zijn gast staan centraal en hoe ver ze komen, hangt volledig van zichzelf af. Zelfs hun vooropgestelde eindbestemming hoeven Wim en zijn reisgezellen niet per se te bereiken. “Het is een programma over onthaasten en genieten. Columbus is ook niet geraakt waar hij wilde geraken” zegt Wim Lybaert. “Hij zocht naar India, maar vond Amerika. En een nieuwe wereld ging open voor ons allemaal.


Wim Lybaert maakte eerdere furore toen hij in Man Bijt Hond in 100 dagen 2500 km naar Compostela wandelde. Zijn nieuwste reeks ‘De Columbus’ start morgen met een introductieaflevering. Daarin leren we de Columbus en de gasten van Wim kennen. Zijn reisgezellen voor de eerste jaargang zijn politica Hilde Crevits, tv-presentator Mathias Coppens, fotografe Lieve Blancquaert, comedian Wouter Deprez, zangeres Els Pynoo, actrice Marleen Merckx, pianist Jef Neve en acteur Filip Peeters.


De Columbus is er negen weken lang, vanaf 10 april, elke dinsdagavond om 20.40 uur.


Bron: vrt.be ”

Zet 2018 goed in en krijg je busreis cadeau


Om het nieuwe jaar goed in te zetten geeft Eenbushuren.be een busreischeque t.w.v. € 500 cadeau. Elk persoon kan zich in eigen naam of naam van een vereniging tussen 01/01/2018 en 31/01/2018 via deze pagina registreren voor deelname aan de wedstrijd. Uit alle deelnemers worden 10 willekeurige personen gekozen die mogen deelnemen aan de finale: een quiz met 10 eenvoudige vragen over busreizen en/of Eenbushuren.be.


Wedstrijdreglement: zie http://eenbushuren.be/wedstrijdreglement-online-busreis/

Heb je ook een mooi reisverhaal? Je kan het altijd met ons delen via onderstaand mailadres.