Blog Busverhuur

Wim Lybaert op stap met De Columbus

Een bus ombouwen tot mobiele woning en ermee rondtrekken. Tot voorkort was het er weinige gegeven, de laatste jaren zie je het echter steeds meer mensen doen. En zelfs de VRT heeft de hype nu te pakken. Vanaf morgen, 10 april, trekt Wim Lybaert met de Columbus door Europa. Iedere week neemt een andere BV naast hem plaats om samen het avontuur te trotseren. Door samen dingen te doen en geheimen te delen, komen de twee dichter bij elkaar. Zo maakt Vlaanderen op een andere manier kennis met de natuur, de gast en Wim Lybaert.

De Columbus is niet het zoveelste reisprogramma en ook geen avonturenprogramma. Wim en zijn gast staan centraal en hoe ver ze komen, hangt volledig van zichzelf af. Zelfs hun vooropgestelde eindbestemming hoeven Wim en zijn reisgezellen niet per se te bereiken. “Het is een programma over onthaasten en genieten. Columbus is ook niet geraakt waar hij wilde geraken” zegt Wim Lybaert. “Hij zocht naar India, maar vond Amerika. En een nieuwe wereld ging open voor ons allemaal.

Wim Lybaert maakte eerdere furore toen hij in Man Bijt Hond in 100 dagen 2500 km naar Compostela wandelde. Later leerde hij mensen op Vier groenten kweken in De moestuin volgens Wim. Je kan hem ook kennen van de Vierkante Eter in 1000 Zonnen. En meest recent nog, in 2016, werd op één Het goeie leven uitgezonden, een programma waarin Wim 6 duo’s een jaar volgde terwijl zij een moestuin hadden aangelegd.

Zijn nieuwste reeks ‘De Columbus’ start morgen met een introductieaflevering. Daarin leren we de Columbus en de gasten van Wim kennen. Zijn reisgezellen voor de eerste jaargang zijn politica Hilde Crevits, tv-presentator Mathias Coppens, fotografe Lieve Blancquaert, comedian Wouter Deprez, zangeres Els Pynoo, actrice Marleen Merckx, pianist Jef Neve en acteur Filip Peeters.

De Columbus is er negen weken lang, vanaf 10 april, elke dinsdagavond om 20.40 uur.

Bron: vrt.be ”

bus huren prijs
tevreden klant
review bus huren