Blog Busverhuur

Belgische touringcar crasht in Beieren: 1 dode, meerdere gewonden

Afgelopen nacht is een Belgische bus betrokken geraakt bij een ongeval in de deelstaat Beieren. Door de frontale botsing is de chauffeur om het leven gekomen. Onder de inzittenden zijn er ook meer dan 20 gewonden. Een van die slachtoffers werd afgelopen nacht met spoed geopereerd. Zijn toestand is intussen stabiel. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Een Belgische touringcar was met een groep Vlaamse toeristen op weg naar Oostenrijk voor een skivakantie. Kort na middernacht reed de touringcar om een nog onbekende reden in op een vrachtwagen. De chauffeur overleefde de klap niet. 22 andere inzittenden raakten gewond. Vijf van hen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van het vijftal werd afgelopen nacht meteen met spoed geopereerd worden. Zijn toestand is ondertussen stabiel, maar de man in kwestie zal hierna nog tweemaal geopereerd worden.

De man die er het ergst aan toe is, is waarschijnlijk de tweede chauffeur van de touringcar. Hij zat gekneld en moest bevrijd worden. “Vannacht is een zwaargewond slachtoffer binnengebracht in ons ziekenhuis”, zegt Dora Lutz-Hilgarth, woordvoerster van het Klinikum Aschaffenburg-Alzenau, een ziekenhuis dicht bij de plaats van de crash. In de touringcar zaten zo’n 46 mensen. Een reddingshelikopter bracht de slachtoffers naar omliggende ziekenhuizen, sommigen van hen konden ter plaatse verzorgd worden.

Volgens Duitse media reed de touringcar in op een vrachtwagen geladen met glas. Die zou zeer traag op het rechtse rijvak gereden hebben, omdat hij wou afslaan naar een snelwegparking. De chauffeur van de bus heeft de truck vermoedelijk te laat opgemerkt en kon niet meer op tijd in de remmen. De Dienst Buitenlandse Zaken bekijkt of er psychologische bijstand moet worden voorzien voor de slachtoffers. “De lokale autoriteiten hebben de slachtoffers opgevangen en hebben de situatie onder controle”, aldus de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Een deel van de reizigers gaf aan hun tocht naar Nassfeld in Oostenrijk te willen verderzetten. Een vervangbus van de maatschappij in kwestie zou al ter plaatse zijn. En er is tevens een tweede bus onderweg om de overige reizigers terug naar België te brengen.

Buszoeker – Een Bus Huren betuigt alvast haar medeleven aan de slachtoffers, de busmaatschappij en alle nabestaanden. In moeilijke tijden rekent iedereen op elkaars steun om de gebeurtenis en het verlies een plaats te kunnen geven.

Bron: nieuwsblad.be

bus huren prijs
tevreden klant
review bus huren