Blog Busverhuur

Chauffeurs beboet vanuit touringcar

Een touringcar is multi inzetbaar, dat werd gisteren nog maar eens bewezen. Nederlandse automobilisten werden vanuit de autobus beboet voor gsm’en achter het stuur. In het oosten van Nederland werd er de afgelopen dagen gecontroleerd op gsm-gebruik tijdens het autorijden.

Vanuit een touringcar hebben controleurs een beter zicht op automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. De bus werd gevolgd door agenten in onopvallende auto’s. Als een vrachtwagenchauffeur werd betrapt, werd deze door de agenten achter de bus aan de kant gezet en bekeurd.

De politie is tevreden met het resultaat: meer dan 700 mensen werden bekeurd. Eerder dit jaar vond eenzelfde proefproject plaats in Gelderland en Overijssel, met gelijkaardige resultaten. De controles leverden een totaalsom van 100.000 euro aan boetes op. Voor gsm-gebruik achter het stuur ontvang je in Nederland een boete van 230 euro. In België kost dezelfde overtreding 116 euro. De projectleider van de actie benadrukt dat het vooral de bedoeling was om mensen te sensibiliseren.

Door het succes in het oosten van Nederland, willen ook andere Nederlandse regio’s de autobus inzetten. De politie in Utrecht doet volgend jaar eenzelfde test. In ons land zijn er voorlopig geen plannen om controles met een touringcar uit te voeren.

Bekijk hier de reportage van de Nederlandse omroep, NOS.

bus huren prijs
tevreden klant
review bus huren